Tre snabba frågor med Fanny

Välkommen till vår nya serie där vi med tre snabba frågor lyfter fram teammedlemmarna bakom varumärket VagiVital!

Vi börjar med Fanny Falkman Grinndal, vår passionerade Norden chef. Med en lång karriär inom kvinnohälsa delar hon med sig av sin passion för innovation och kvinnohälsa, något som verkligen lyser igenom i hennes arbete och engagemang för VagiVital.

Följ med i serien för att lära känna Fanny och resten av vårt fantastiska team där varje medlem bidrar till vår gemensamma mission ❤

Vad brinner du för inom ditt arbete?

"Oj, det är så många saker! Det är svårt att brinna helt ensam, men jag har förmånen att arbeta tillsammans med smarta, erfarna och härliga kollegor i en platt organisation där vi alla delar en passion för kvinnohälsa och innovation. Vi är fortfarande ett tillväxtbolag, och att få vara med på den resan och bidra till vår utveckling framåt är oerhört spännande. Sedan jag började skriva vår VagiVital-blogg, där jag delar personliga berättelser från mitt liv med fakta och forskning kopplade till kvinnohälsa, har jag också fått en personlig kontakt med våra kunder, vilket ger mig oerhört mycket. Att lyssna på kvinnors behov och utmaningar är också en förutsättning för att kunna navigera rätt i vår resa framåt. Ett VagiVital-community fyllt med inspirerande kvinnor som stöttar varandra är något som jag brinner extra mycket för."

Hur började din resa inom kvinnohälsa?

"Jag var bara några år gammal när min pappa kittlade mig och jag dramatiskt utropade 'Akta mina ägg!'. Idag är jag 50 år och har fött fyra barn, så några av äggen kom ju faktiskt till användning," säger hon och skrattar. "Nä, men helt ärligt så har kvinnohälsa, med allt vad det innebär, alltid fascinerat mig. Jag har arbetat inom många olika branscher men har hela tiden sökt mig till områden som arbetar för kvinnor. Under många år arbetade jag både som doula (grekiska för 'hjälpkvinna under förlossning') och som profylaxkursledare för den förlossningsförberedande kursen 'Annas Profylax', där jag hann utbilda 6000 föräldrar och sedan dess har jag fortsatt inom femtechbolag. Mitt namn 'Fanny' betyder ju till och med 'vagina'," tillägger hon med ett skratt.

Vad betyder "Stay Pussytive" för dig?

"Stay Pussytive är mycket mer än ett fyndigt ordspel; det är en livsinställning och en rörelse som strävar efter att stärka kvinnors position i samhället genom hälsa och öppenhet. För mig personligen betyder det att alltid hålla en positiv och stärkande dialog om kvinnohälsa. Det handlar om att bryta stigma, bygga gemenskap och främja en atmosfär där kvinnor kan prata öppet om sina kroppar och intimhälsa utan rädsla eller skam. Att vara 'Pussytive' innebär att vi tar kontroll över vår hälsa och välmående och att vi tillsammans arbetar för att skapa en värld där alla kvinnor kan göra detsamma."

Ta hand om dig & Stay Pussytive ❤️

/VagiVital-teamet