Frågor & svar

 

Vad är vaginal atrofi?
Det är den medicinska benämningen på torra slemhinnor. Något som kan ge besvär såsom klåda, sveda, obehag vid samlag samt smärta och brådska vid urinering.

Hur uppstår vaginal atrofi?
När kroppens östrogenproduktion minskar, vilket vanligen drabbar kvinnor under klimakteriet, amning, medicinering eller långvarig stress.

Hur vanligt är det med besvär?
Vanligt! 40–60% av alla kvinnor får dessa besvär under och efter klimakteriet.

Hur skiljer sig vaginal atrofi mot andra underlivsbesvär?
Symtomen vid torra slemhinnor kan blandas ihop med andra underlivsbesvär, som svamp eller bakteriell vaginos. Men vid vaginal atrofi får kvinnan inga besvär i form av flytningar.

Är VagiVital helt hormonfri?
Absolut, aktivgelen är helt utan hormoner!

Hur skiljer sig VagiVital från andra liknande produkter?
VagiVital är helt hormonfri. Dessutom har gelen en smart applikator med en standardiserad dos till varje användning. Gelen är fri från fetter och applikatorn är därför enkel att rengöra i hett vatten. Och framför allt så är VagiVital helt svensk, med en kort innehållslista och kliniskt bevisade effekter.

Hur lång är en behandling?
Du använder en enkel standardiserad dos i applikator, varje dag under 12 veckor. Därefter vid behov. Enkelt och kladdfritt – som det ska vara!

Blir man helt symtomfri efter behandling?
Våra kliniska resultat från multicenterstudien visade tydliga förbättringar inom alla besvärsområden. Det var också en hel del kvinnor i studien som blev helt besvärsfria.

Jag försöker bli gravid, kan jag använda VagiVital?
VagiVital innehåller inga spermicider, men då effekten av spermiers rörlighet är okänd, bör du som extra försiktighetsåtgärd vänta med att använda gelen om du försöker bli gravid.

Kan man använda VagiVital under graviditet?
VagiVital är en helt hormonfri produkt. Dock har vi inte någon klinisk dokumentation av användning av VagiVital under graviditet. De studier vi har gjort är på patienter som har använt produkten vid vaginal atrofi efter menopaus. I dessa studier har cirka 200 patienter använt vaginalgelen under 12 veckor och vi inte sett några biverkningar som vi kan koppla till produkten. Känner du dig ändå osäker så kontakta din barnmorska eller gynekolog.

Kan jag använda VagiVital direkt efter en förlossning?
Nej, VagiVital ska inte användas direkt efter en förlossning.

Fungerar VagiVital även för yngre kvinnor?
Ja! Gelen fungerar för alla kvinnor. Tillfällen med intimbesvär och torra slemhinnor kan komma i olika perioder av livet, exempelvis efter amning, sjukdom eller klimakteriet.

Vad gör jag om VagiVital inte ger önskad effekt?
Man kan upprepa kuren vid behov, men kontakta gärna en läkare för att rådgöra hur du bäst går vidare. 

Är VagiVital receptfritt?
Ja! Beställ VagiVital här!