Måste man ha samlag livet ut?

"Adjö torra slemhinnor och besvär och välkommen lust och ett skönare samliv," säger Amelia Adamo med ett varmt leende i VagiVitals reklamfilm. Kanske har du själv redan sett denna annons, där Amelia delar med sig av sina genuina personliga erfarenheter av våra produkter AktivGel och V Cleanser, som har revolutionerat både hennes intima hälsa och samliv ❤️. Amelias uttalande har väckt en mängd reaktioner och kommentarsfältet svämmar över av allt från jubel till skeptiska frågor som:

 "Måste man ha samlag livet ut? Lite överreklamerat ibland, eller hur?" 

På vår hemsida kan du också ta del av rörande recensioner, som den från Ulla: "Vi gifte oss vid 30 och har fortfarande ett aktivt samliv vid 80, tack vare VagiVital AktivGel som förhindrar smärtsamma sprickor." Dessa berättelser lyfter fram hur individuella våra behov och drömmar är, även när det gäller sex och lust.

Är det torra slemhinnor som minskar lusten, eller är det så att när sex blir mer av en plågsam plikt än ett njutbart nöje, så minskar även lusten? En av våra kundundersökningar visar att mer än hälften av kvinnorna som använder AktivGel har blivit mer sexuellt aktiva, vilket leder oss till viktiga funderingar: Vad kommer först – hönan eller ägget? Och vad innebär egentligen sex? I min värld behöver sex inte alltid inkludera penetration för att räknas, men lust är essentiellt och bör finnas där oavsett ålder ❤️

 För fler personliga recensioner om AktivGel, se här!

FORSKNING OM SEX PÅ ÄLDRE DAR 

Forskningen kring sexlivet hos äldre kvinnor visar att många uppskattar och njuter av det, trots vissa fysiska och psykologiska utmaningar. En studie från Socialstyrelsen i Sverige visar att ungefär 40% av kvinnor över 70 är sexuellt aktiva. Andra studier pekar på att vaginal torrhet kan påverka upp till 50% av postmenopausala kvinnor, vilket kan påverka deras sexuella liv. Trots detta rapporterar sexuellt aktiva äldre kvinnor ofta högre livstillfredsställelse och mindre depression.

Forskning visar också att även om fysisk förmåga kan minska med åldern, behöver inte lusten göra det. Ungefär 60% av kvinnor i åldrarna 60 till 69 känner fortfarande stark sexuell lust.

Äldre kvinnor står inför både fysiska hinder som vaginal torrhet och psykologiska utmaningar som ångest eller sorg. Men de positiva aspekterna av ett aktivt sexliv är många; det främjar fysisk och mental hälsa, ökar välbefinnandehormoner, och kan boosta självkänslan.Sexuell aktivitet bidrar även till fysisk hälsa genom att förbättra blodcirkulationen och hjärthälsan, samtidigt som frisättning av välbefinnandehormoner som oxytocin och endorfiner stärker det emotionella välbefinnandet. Dessutom kan sex både förbättra självkänslan och bidra till en positivare självbild❤️

ALTERNATIVA FORMER AV INTIMITET

Diskussionen om intimitet fokuserar ofta felaktigt bara på samlag, men det är viktigt att erkänna att intimitet kan ta sig många olika uttryck. Sex inkluderar inte bara penetration utan också beröring, kyssar och andra icke-penetrativa handlingar som kan vara djupt tillfredsställande. Onani är också en viktig del av sexuell utforskning som kan förbättra både sexuell hälsa och självkänsla, minska stress och främja bättre sömn.

Forskning visar att alla former av sexuell aktivitet stimulerar frisättning av oxytocin, "kärlekshormonet", vilket främjar känslor av närhet och tillhörighet. Det är avgörande för att bygga starka emotionella och fysiska band. Att bredda synen på sex och uppmuntra en mer inkluderande förståelse kan hjälpa individer att hitta djupare nivåer av tillfredsställelse på sätt som passar deras behov och önskemål.

Söker du inspiration och vill lära dig mer om lust? Läs vår intervju med Monica Sundberg från Sveriges första dejtingprogram för seniorer. Hon delar öppenhjärtigt med sig om hur man kan berika sitt sexliv och utforska lustens värld genom hela livet, där njutning spelar en central roll för välbefinnandet. För att läsa intervjun, klicka här.

SMÄRTLINDRING OCH ÅTERERÖVRAT SEXLIV

För många kvinnor blir torra slemhinnor en betydande källa till obehag och smärta, särskilt under sexuella aktiviteter. Torra slemhinnor kan orsakas av en rad faktorer, inklusive hormonella förändringar under menopausen, vissa mediciner eller medicinska tillstånd. Symptomen inkluderar inte bara torrhet utan även klåda, brännande känsla och smärtsamma sprickor som kan göra samlag mycket plågsamt. Detta leder inte bara till fysiskt obehag utan kan också ha en djupgående påverkan på en persons emotionella och sexuella välbefinnande.

Som tur är finns det lösningar! VagiVital AktivGel är skapad för att just hjälpa till med dessa utmaningar. Gelén hjälper till att återfukta slemhinnorna i vaginalområdet på ett naturligt sätt. Med mer fuktighet och smörjning kan gelén minska obehag avsevärt och göra sexuella aktiviteter skönare igen. Många av våra kunder älskar hur effektivt AktivGel är och rapporterar stora förbättringar där de delar glädjande berättelser om hur de återfått sitt sexliv och kan njuta av närhet utan den smärta och det obehag som tidigare varit en del av deras vardag.

I våra studier har vi observerat att kvinnor som använder AktivGel uppnår optimala resultat efter tre månaders (90 dagars) användning, vilket motsvarar tre tuber. Efter denna period är det vanligast att användningen övergår till varannan eller var tredje dag. En stor fördel med AktivGel är att den är helt ofarlig och inte går att överdosera.

Just nu erbjuder vi 10% rabatt på ett köp av tre tuber. Köp här!SLUTSATS

Att ha samlag livet ut är inte ett krav för ett fullgott liv, men för många kan det vara en viktig del av deras välbefinnande och livskvalitet. Även om vi ofta pratar om de många fördelarna med sex – både de fysiska och de emotionella – är det också viktigt att vi inte blundar för de utmaningar som kan uppstå, särskilt när vi närmar oss de senare åren i livet. Det är härligt att veta att vetenskapen faktiskt står på vår sida och bekräftar att ett aktivt och glädjefyllt sexliv kan bidra till mångfacetterade hälsofördelar för äldre, inte bara fysiskt men även mentalt och emotionellt. Att anpassa och bibehålla ett sexliv som passar ens individuella behov och förmågor blir alltså en viktig del av att må bra även i livets höst. Om du själv vill och har lust vill säga ❤️

Ta hand om dig & Stay Pussytive ❤️

/Fanny Falkman Grinndal
Business Manager Nordics
Peptonic Medical AB
fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se