Sommarguide för att undvika underlivsbesvär

Sommaren – denna underbara tid för sol, bad och total avkoppling. Vi pratar glass, sand mellan tårna och oändliga dagar vid havet. Men låt oss vara ärliga, det lurar en del utmaningar som kan få även den mest välplanerade sommar att kännas lite... obekväm. Ja, vi pratar om de där ovälkomna underlivsbesvären som kan dyka upp när man går omkring i fuktiga badkläder och plaskar runt i pooler och hav. Men oroa dig inte, vi på VagiVital har både tipsen och produkterna för att du ska kunna njuta av din sommar fullt ut utan bekymmer❤️

Här är några av sommarens vanligaste underlivsbesvär med orsaker, symptom och hur du kan förebygga dem:

SVAMPINFEKTIONER
🌸 Orsak: Svampinfektioner uppstår när underlivet blir varmt och fuktigt, något som är nästan oundvikligt när man lever sitt bästa sommarliv i våta badkläder.
🌸 Symptom: Klåda, sveda och vitaktig, grynig flytning.
🌸 Förebyggande åtgärder: Byt till torra kläder efter badet. Välj luftiga kläder som andas – din bästa vän är nu bomull! Vi har ännu inga studier som kan påvisa att vår bästsäljare VagiVital AktivGel kan behandla svampinfektion, men många av våra kunder berättar att de fått hjälp att förebygga återkommande svampinfektioner efter en tids användning med AktivGel, vilket är en extra bonuseffekt❤️

 

BAKTERIELL VAGINOS
🌸 Orsak: Balansen mellan goda och dåliga bakterier i vaginan kan rubbas, särskilt efter dopp i klorvatten eller saltvatten.
🌸 Symptom: Tunna, gråaktiga flytningar med en distinkt fiskliknande lukt (inte den där fräscha havsbrisen vi alla vill ha).
🌸 Förebyggande åtgärder: Skölj av med rent vatten efter bad, undvik intimtvätt som innehåller tvål (även mild sådan) eller parfym.
🌸 Behandla bakteriell vaginos: Använd Vernvia vaginal mousse by VagiVital som behandlar bakteriell vaginos på 7 dagar och lindrar dina illaluktande flytningar redan inom 12 timmar 🙌

Läs mer om bakteriell vaginos och hur du kan behandla och förebygga den.

URINVÄGSINFEKTION (UVI)
🌸 Orsak: Bakterier som letar sig in i urinröret, ofta förvärrat av långa dagar i badkläder och kanske lite för mycket strandhäng utan toalettpaus.
🌸 Symptom: Sveda vid urinering, behov av att kissa ofta och smärta i nedre delen av magen.
🌸 Förebyggande åtgärder: Drick mycket vatten, se till att kissa efter bad och sex. Använd VagiVital urinvägsinfektionstest för att snabbt få en diagnos med 99% träffsäkerhet.

Torra och sköra slemhinnor kan också påverka vävnaderna i urinvägarna, inklusive urinröret och blåsan och gör dem mer mottagliga för infektioner. När vävnaderna i urinvägarna blir tunnare och mindre elastiska kan urinröret bli irriterat och inflammerat, vilket kan leda till urinvägsinfektioner. Vi har inga studier med VagiVital AktivGel kopplat till specifikt urinvägsinfektion men då gelen stärker och återfuktar slemhinnan kan det vara orsaken till att det är så många av våra kunder som berättar om att gelen även har hjälpt dem att förebygga urinvägsinfektioner.


Läs mer om symptom, orsak och sätt att förebygga urinvägsinfektion här!

TORRA SLEMHINNOR
🌸 Orsak: Torra slemhinnor kan drabba även yngre kvinnor, ofta förvärrat av klorvatten och intensivt solande som torkar ut huden och slemhinnorna.
🌸 Symptom: Torrhet, irritation, klåda, brännande känsla, smärtsamma sprickor och obehag (inte precis det man vill ha när man njuter av sommaren).
🌸 Förebyggande åtgärder: Efter att ha badat i pool eller hav, skölj av dig med rent vatten för att ta bort klor eller salt som kan irritera och torka ut slemhinnorna. Tvätta ALDRIG underlivet med produkter som innehåller tvål eller parfym (ja vi har pratat om det tidigare men det är viktigt❤️) då detta irriterar och torkar ut slemhinnorna. Om du ännu inte har prövat vår egen intensivt återfuktande intimtvätt VagiVital V Cleanser, så låt bli – för du kommer aldrig någonsin vilja använda någon annan intimtvätt 😊 V Cleanser intimtvätt är baserad på vår bästsäljare AktivGel med samma unika återfuktande egenskaper och är dessutom 100% tvål- och parfymfri – för daglig intimtvätt 🙌
🌸 Behandla torra slemhinnor: Som tur är finns det en hormonfri lösning för torra slemhinnor! VagiVital AktivGel är en kladdfri vaginal gel som studerats vid svenska universitetssjukhus. Resultaten visar att VagiVital AktivGel minskar symptom på torra slemhinnor, inklusive klåda, irritation och smärta vid intimt umgänge och urinering, samt förbättrar hantering av trängningsinkontinens.

Köp vårt återfuktande intimvårdskit som innehåller AktivGel och V Cleanser intimtvätt och få 10% rabatt här!

IRRITATION OCH EKSEM
🌸 Orsak: Kemikalier i pooler eller salt i havsvatten kan irritera huden och slemhinnorna.
🌸 Symptom: Rodnad, klåda och torrhet.
🌸 Förebyggande åtgärder: Skölj av salt och klor med rent vatten direkt efter bad. Välj 100% tvålfria och parfymfria produkter för intimtvätt. Kemikalier i parfym, tvättmedel och sköljmedel kan också irritera huden. Underkläder i bomull låter huden andas och minskar risken för att fukt och värme ska byggas upp, vilket kan förvärra eksem. Efter bad – byt om till torra underkläder för att undvika att fukt ligger kvar mot huden vilket kan förvärra eksem.

6 TIPS FÖR ATT UNDVIKA UNDERLIVSBESVÄR I SOMMAR
  1. Byt om direkt: Att sitta i våta badkläder är ett recept på problem. Byt till torra kläder så fort du kan efter att du badat.
  2. Skölj av dig: Efter ett dopp i pool eller hav, skölj av med rent vatten för att få bort klor och salt.
  3. Välj rätt badkläder: Använd badkläder gjorda av material som andas och torkar snabbt. Undvik syntetiska material som håller fukten kvar.
  4. Kissa efter samlag: Om du har ett hett sexliv i sommar, se till att kissa efter samlag för att minska risken för infektioner.
  5. Undvik tajta kläder: Välj luftiga och bekväma kläder för att undvika onödig irritation och fuktuppbyggnad i underlivet.
  6. Mild intimtvätt: Använd en mild, återfuktande intimtvätt som VagiVital V Cleanser för att hålla underlivet rent utan att torka ut det. Den finns att köpa i 3-pack med 10% rabatt – perfekt att fylla på inför sommaren!

Köp 3-pack VagiVital V Cleanser intimtvätt och få 10% rabatt här!

 

Vi på VagiVital önskar dig en underbar sommar fylld med glädje, avkoppling och massor av bad!

Ta hand om dig själv och Stay Pussytive i sommar❤️

/VagiVital teamet