SEX POSITIVA FÖRÄNDRINGAR EFTER KLIMAKTERIET

Kanske beror det på att jag har en pågående 50-årskris, som jag fram tills nu har förnekat, eller att min menscykel numera varierar mellan 19 och 90 dagar, vilket gör mig frustrerad och lite ur balans. Men jag blir ärligt talat rätt nedstämd av att googla "Klimakteriet". Jag saknar innerligt innehåll på nätet som återspeglar den styrka, pondus och skönhet som jag varje dag ser hos mina 50+ medsystrar Här är några korta utdrag av de första meningarna jag läser efter att ha googlat ”Klimakteriet”:

”… Klimakteriet är den tid i livet då äggstockarnas funktion minskar, mensen upphör och hormonbalansen i kroppen förändras…”

”… Klimakteriet är en tid i livet när kroppen genomgår förändringar. Man får sin sista mens och kan inte längre bli gravid. En del får besvär och mår dåligt…”

”… Klimakteriet är den tid i livet då äggstockarnas funktion avtar och mensen upphör. Nivåerna av kvinnliga könshormoner sjunker och kroppen påverkas på flera sätt ...”

”… Klimakteriet pågår för många mellan fem till tio år före och efter menopaus, alltså sista mensen. Det är längre än vad de flesta är medvetna om…”

Inte superupplyftande, eller hur?

Klimakteriet kan för många kvinnor verkligen vara superjobbigt, men allt kan ju inte bara handla om de negativa delarna? Jag skulle önska att vi också skulle kunna se klimakteriet som ett ”klimax”, med en uppåtgående kurva där livet efterhand på många sätt också kan bli enklare, roligare och mer lustfyllt. För det finns faktiskt en hel del som är PUSSYTIVT

TA REDA PÅ OM DU ÄR I FÖRKLIMAKTERIET/KLIMAKTERIET

VagiVital Menopause FSH-test för förklimakteriet/klimakteriet är utformat för att ge en indikation om du befinner dig i förklimakteriet/klimakteriet genom att mäta vissa hormonnivåer. Det kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för de symptom du upplever och underlätta i beslutet om eventuella nästa steg, som att söka professionell medicinsk rådgivning eller utforska lämpliga behandlingsalternativ. VagiVital Menopause FSH-test hittar du här https://vagivital.se/products/vagivital-menopaus-fsh-test

SEX POSITIVA FÖRÄNDRINGAR EFTER KLIMAKTERIET

Klimakteriet har ofta betraktats som en fas av förlust, men låt oss omvärdera det perspektivet. Tänk om vi också kan se det som en tid av förnyelse och styrka? Låt oss kika på några ljusa sidor av klimakteriet och upptäcka varför denna fas i livet även kan vara en av de mest befriande och givande!

1. Harmonisk hormonbalans

Efter klimakteriet upplever många kvinnor en jämnare hormonell balans, vilket kan leda till en mer stabil sinnesstämning. En studie publicerad i tidskriften Menopause visade att kvinnor efter klimakteriet rapporterade färre humörsvängningar och en allmänt förbättrad livskvalitet. Utan den månatliga cykeln av hormonella toppar och dalar känner sig många kvinnor mer balanserade och centrerade.

2. Fri från mens

Att slippa mens kan vara en enorm lättnad. Bortsett från de uppenbara fysiska fördelarna, som att slippa mensvärk och obehag, finns det psykologiska fördelar. En studie i Journal of Women's Health visade att många kvinnor rapporterade en ökad känsla av frihet och självständighet när de inte längre behövde hantera sin menstruation.

3. Klimax i sängen

Även om det finns myter som antyder motsatsen, har forskning visat att många kvinnor upplever en förbättrad sexuell lust och tillfredsställelse efter klimakteriet. Enligt en rapport från North American Menopause Society kan minskad oro över graviditet och en ökad självkännedom leda till en förnyad intimitet och njutning.

Läs bloggen Sex & Lust under klimakteriet här!

4. Ekonomisk empowerment

Många kvinnor i 50+ åldern upplever en tid av ekonomisk blomstring. En rapport från National Bureau of Economic Research visade att kvinnor i denna ålder oftare tar finansiella beslut som gynnar deras långsiktiga välbefinnande, vilket ger dem större ekonomisk frihet och säkerhet.

5. Karriär på topp

Efter år av hårt arbete och dedikation kan många kvinnor uppleva de mest givande delarna av deras karriär efter klimakteriet. Enligt Harvard Business Review är kvinnor över 50 en av de snabbast växande grupperna av entreprenörer, vilket visar att denna fas kan vara en tid av professionell förnyelse och innovation.

6. Personlig utveckling

Klimakteriet kan vara en tid av inre reflektion och personlig tillväxt. En studie i Journal of Aging Studies visade att många kvinnor upplevde en ökad självmedvetenhet och en förnyad känsla av syfte under denna fas, vilket ledde till en djupare förståelse av sig själva och deras plats i världen.

Läs bloggen Jag är en klimaxterie-kärring här!

FIRA KLIMAXTERIET MED 20% RABATT PÅ APOTEKET HJÄRTAT

Klimakteriet kan faktiskt vara en chans att blomma ut 🌺. Det är en tid då många kvinnor reflekterar över livet, kanske tänker om lite och lär känna sig själva ännu bättre. Det kan bli som en ny start, fylld med styrka och boostat självförtroende!

Apoteket Hjärtat onlineshop pågår just nu kampanjen Tema Klimakteriet där du får hela 20% rabatt när du köper 2 VagiVital produkter. Erbjudandet gäller fram till den 19:e november.

Passa på att unna dig något extra

VagiVital Menopause FSH-test hittar du här https://vagivital.se/products/vagivital-menopaus-fsh-test


För att komma direkt till VagiVital på Apoteket Hjärtats onlineshop klicka här!

Ta hand om dig & Stay Pussytive

/Fanny