Så ska ett friskt underliv lukta & smaka

När det kommer till vårt underliv och dess hälsa, är lukten och smaken en av de faktorer kvinnor ofta funderar över. Men hur luktar och smakar egentligen ett friskt underliv?

FRISKA FLYTNINGAR MED EN LÄTT SYRLIG DOFT
Friska flytningar har en lätt syrlig doft som kan påminna om filmjölk. Denna syrlighet beror på ett surt (lågt) pH-värde, vilket är ett tecken på att laktobacillerna i vaginan producerar gott om mjölksyra och väteperoxid. Dessa ämnen är viktiga delar av vaginans naturliga försvar. De skyddande goda bakterierna hjälper till att städa undan skadliga bakterier och återställa balansen i underlivet. Den syrliga miljön motverkar tillväxten av patogener (sjukdomsframkallande organismer) och bidrar till att upprätthålla en frisk vaginal flora. Att ha en lätt syrlig doft är därför en positiv indikator på vaginal hälsa.

BEHANDLA ILLALUKTANDE FLYTNINGAR MED VERNIVIA
Illaluktande flytningar orsakad av bakteriell vaginos är en väldigt vanlig åkomma som drabbar cirka 30% av alla kvinnor någon gång i livet. Vernvia vaginal mousse by VagiVital behandlar illaluktande flytningar orsakad av bakteriell vaginos genom att efterlikna den naturliga miljön i vaginan och återställa balansen av goda bakterier genom att stimulera tillväxten av laktobaciller. Fördelen med en mousse är att den expanderar och sprider sig i hela vaginan och behandlar på så sätt effektivt hela ytan av vaginalväggen vid varje applicering. Flera av ingredienserna i Vernivia vaginal mousse förekommer dessutom naturligt i vaginan, såsom mjölksyra, små mängder väteperoxid, vatten och luft. Med Vernvia vaginal mousse behandlar du bakteriell vaginos på 7 dagar och illaluktande flytningar lindras redan efter 12 timmar 🙌

DÄRFÖR KAN SURA FLYTNINGAR ORSAKA MISSFÄRGNING AV TROSOR
Vaginan har en naturligt låg pH-värde, vanligtvis mellan 3,8 och 4,5, vilket innebär att miljön är ganska sur. När de sura flytningarna kommer i kontakt med tyget i trosorna, kan de ibland orsaka missfärgning. Detta beror på att den höga syranivån kan reagera med vissa typer av tyg, särskilt bomull, vilket leder till en kemisk reaktion som förändrar färgen på tyget. Missfärgningen kan variera från gulaktig till brunaktig och är ett direkt resultat av den sura miljön som är nödvändig för att bibehålla vaginal hälsa. Även om missfärgning av trosorna kan verka oroande, är det faktiskt ett tecken på att din vagina fungerar som den ska. De sura flytningarna indikerar att laktobacillerna är aktiva och producerar de nödvändiga ämnena för att skydda mot infektioner. Detta betyder att din vaginala flora är i balans och att din kropp effektivt försvarar sig mot potentiellt skadliga mikroorganismer. Nästa gång det händer, se det som ett tecken på en god vaginal hälsa❤️

Läs mer vaginal flora och Laktobaciller här!

HUR HORMONFÖRÄNDRINGAR PÅVERKAR VAGINAL DOFT
Det är vanligt att doften varierar över menscykeln och genom livet. Runtomkring mens kan det uppstå en lätt metallisk doft eftersom blod innehåller järn. En frisk vagina har en naturlig, lätt syrlig doft. Hormonförändringar, såsom vid graviditet eller i samband med klimakteriet, kan också förändra doften. Det viktiga är att underlivet aldrig ska lukta illa. Dålig lukt från vaginan kan ha flera orsaker. En kvarglömd tampong kan snabbt orsaka obehaglig doft. En lukt som påminner om rutten fisk är ett typiskt symtom vid bakteriell vaginos, som drabbar nästan var tredje kvinna i fertil ålder.
SÅ SKA ETT FRISKT UNDERLIV SMAKA

Att prata om smak när det gäller vårt underliv kan kännas lite tabu, men precis som med doft kan smaken ge oss viktiga ledtrådar om vår vaginala hälsa. Ett friskt underliv har en smak som också kan beskrivas som lätt syrlig, ungefär som filmjölk. Precis som med doften, kan hormonella förändringar påverka smaken av dina flytningar. Under menscykeln kan smaken också variera och runt mens kan en lätt metallisk smak uppstå på grund av blodets järninnehåll. Graviditet och klimakteriet är andra perioder i livet då hormonförändringar kan påverka smaken.

Ett friskt underliv doftar eller smakar varken hallon eller jordgubbe 😊. Parfymerade produkter irriterar slemhinnorna och rubbar den naturliga balansen, vilket kan leda till klåda, torrhet och ökad risk för infektioner. Tvål, även milda varianter, torkar ut den känsliga huden i underlivet och tar bort de goda laktobakterierna som skyddar mot bakterier, virus och svamp. Detta kan leda till torrhet, infektioner och irritation och kan förvärra symptomen.

Välj i stället vaginans bästa vän, VagiVital V Cleanser❤️Du måste troligtvis själv prova för att förstå hur intensivt återfuktande VagiVital V Cleanser intimtvätt är, då den är baserad på vår beprövade VagiVital AktivGel för torra slemhinnor. För alla kvinnor och daglig intimrengöring.

 

Kom ihåg att ditt underliv är unikt och små variationer i smak och doft är helt normala❤️.

Ta hand om dig själv & Stay Pussytive❤️

/VagiVital teamet