Vi erbjuder enbart produkter med kliniskt dokumenterad effekt. Det blir så mycket bättre då.

 

Vagvital har genomgått kliniska tester i en multicenterstudie där man dokumenterat effekter såväl som säkerhet, tillsammans med 90 patienter.   

Bakom studien står dedikerade kvinnliga forskare från Karolinska Universitetssjukhuset, Akademiska sjukhuset i Uppsala samt Norrlands universitetssjukhus. Och alla brinner de för att främja kvinnlig hälsa.

Den kliniska studien visade på flera positiva effekter. Hela 79% av patienterna upplevde en förbättring av sina mest besvärande symtom. Något som gjort att VagiVital därför klassas som aktivgel, då gelens kliniskt bevisade effekter gör mer än att bara återfukta. Följande förbättringar dokumenterades:

  • Minskade symtom av torra slemhinnor (klåda, irritation, smärta vid samlag och smärta vid urinering).
  • Minskade symtom kring trängningsinkontinens.
  • Förbättring av vaginalt pH och antal celler i vaginalslemhinnans ytskikt.
     

Effekterna av VagiVital på mest besvärande symtom är i samma nivå som östrogenpreparat, med den stora skillnaden att VagiVital är helt hormonfri.

 


 

Kundundersökning

VagiVital har genomfört en kundundersökning för att utvärdera hur VagiVital tagits emot av och fungerat för användare sedan produkten gjorts tillgänglig på den svenska marknaden i juli 2018.

210 kvinnor som använt VagiVital under minst en månad fick i en digital kundundersökning svara på ett antal frågor kring deras erfarenheter av VagiVital som produkt. Bland annat fick deltagarna svara på förbättringsgrad och hur de upplevde medföljande applikator och instruktion.

Undersökningen visar att VagiVital sedan lansering på den svenska marknaden visat sig vara både säker och effektiv, med en tydlig upplevd förbättring av besvären hos 81% av användarna.

Man kan också se en tydlig trend i att resultatförbättringen ökar ju längre man hade använt VagiVital. Av dem som använt VagiVital i 2 månader eller längre hade hela 89% upplevt en tydlig symtomförbättring. Resultaten är i linje med VagiVitals tidigare kliniska studier.

Andel kvinnor me upplevd förbättring av besvär efter att ha använt VagiVital i:

  • En månad - 77%
  • Mer än 2 månader - 89%
     

*Då VagiVital är så pass ny på marknaden, är det endast ett fåtal personer som hunnit använda produkten längre än 3 månader.

85% av kvinnorna skulle rekommendera VagiVital till någon de känner.

 


 

 
Forskning för förändring! 

Visste du att forskning på genitala delar har ökat sedan 2000-talet? Det är lovande. Men oroande är att endast 10% av den ökningen har skett på enbart kvinnor. Den kvinnliga underlivshälsan har länge varit underprioriterad. Men vi jobbar för förändring!

Vi arbetar för en mer jämställd forskning, där fokus på kvinnors hälsa också ska prioriteras. Håller du med? Stöd kvinnlig underlivsforskning och skriv under vår namninsamling här.

VagiVital arbetar för att skapa mer medel till kvinnlig underlivsforskning. Uppropet stöds av docent Aino Fianu Jonasson, Karolinska Institutet, samt professor Inger Sundström Poromaa, Akademiska sjukhuset och vi samarbetar med 1,6 miljonerklubben. Av VagiVitals försäljning går 1% av intäkterna till 1,6 miljonerklubbens viktiga arbete för kvinnors hälsa, genom deras 90-konto 123-900 15 20. Tillsammans ska vi lyfta frågan, belysa området och utjämna skillnaderna. Stöd oss i kampen för ett ökat fokus på kvinnlig underlivsforskning!