Älska vaginan

Om VagiVital

Upp till 60% av alla kvinnor kommer att lida av symtom för vaginal atrofi någon gång under livet. Ofta i samband med hormonella förändringar som under klimakteriet, amning, medicinering eller långvarig stress. Du är alltså inte ensam! Men vad innebär vaginal atrofi egentligen?

Torra och sköra slemhinnor om man vill förenkla. Men om vi ska vara helt ärliga, så är besvären mer än bara sveda och klåda. Det kan även innebära problem med smärta vid samlag och urinering. Besvären kan också dyka upp vid aktiviteter som cykling eller ridning.

Men alla dessa symtom kan botas eller lindras med VagiVital. Den hormonfria aktivgelen framtagen av svenska Peptonic Medical och dokumenterad i samarbete med kvinnliga forskare, med kliniskt bevisad effekt. 

En kur med VagiVital pågår i 30 dagar, för bäst resultat använd varje dag i 90 dagar, därefter vid behov. Vaginalgelen förs enkelt in i vaginan med hjälp av en smart applikator. Den kristallklara gelen är fräsch och utan fetter, därför är applikatorn enkel att rengöra med hett vatten.

Psst! Tvekar du fortfarande över om VagiVital kan hjälpa dig? I en kliniskt bevisad studie, gjord av kvinnliga forskare från Karolinska Universitetssjukhuset, Akademiska sjukhuset i Uppsala samt Norrlands universitetssjukhus, upplevde 79% av patienterna en klar förbättring av sina mest besvärande symtom.

 

Vår mission

Vaginan är fantastisk, att ta hand om den borde också vara det. Därför har vi skapat en produkt som gör skillnad. Men vi vill också prata om  underlivsproblem och kvinnohälsa i stort. En undersökning visar att hela 55% av Sveriges kvinnor känner sig obekväma att prata om underlivsbesvär exempelvis vid kontakt med vården. Det är dags att förändra, vi vill att forskning kring vaginala problem ska bli ett prioriterat område och att kvinnor ska kunna njuta av underlivet och samlivet – hela livet.

 

Så har använder du VagiVital

En (1) ml dos av VagiVital ska appliceras dagligen under 30 dagar, därefter vid behov.

  1. Tvätta händerna med tvål och vatten.
  2. Öppna tuben.
  3. Tryck/skruva fast den medföljande vaginalapplikatorn på tuben tills den fastnar och når botten.
  4. Tryck på tuben tills applikatorn fylls helt av gel (1 ml). Håll kvar ett lätt tryck på tuben med tummen för att inte applikatorkolven ska gå tillbaka.
  5. Ta bort applikatorn från tuben och sätt tillbaka locket.
  6. Fukta applikatorns utsida med rent vatten för enklare införande. För in applikatormynningen i slidan (4–5 cm) och tryck långsamt in kolven tills den når botten och sin ursprungliga position. Ta ut applikatorn.
  7. Tvätta händerna igen och rengör din applikator direkt. Dra ut kolven från applikatorn och tvätta båda delarna separat. Använd hett vatten tills all gel försvunnit. Låt delarna torka helt innan du sätter ihop applikatorn igen.