Vi jobbar endast med kliniskt bevisade
resultat genom omfattande studier. 
Det blir så mycket bättre då.

 

Vagvital har genomgått kliniska tester i en multicenterstudie där man dokumenterat effekter såväl som säkerhet, tillsammans med 90 patienter.   

Bakom studien står dedikerade kvinnliga forskare från Karolinska Universitetssjukhuset, Akademiska sjukhuset i Uppsala samt Norrlands universitetssjukhus. Och alla brinner de för att främja kvinnlig hälsa.

Den kliniska studien visade på flera positiva effekter. Hela 79% av patienterna upplevde en förbättring av sina mest besvärande symtom. Något som gjort att VagiVital därför klassas som aktivgel, då gelens kliniskt bevisade effekter gör mer än att bara återfukta. Följande förbättringar dokumenterades:

  • Minskade symtom av torra slemhinnor (klåda, irritation, smärta vid samlag och smärta vid urinering).
  • Minskade symtom kring trängningsinkontinens.
  • Förbättring av vaginalt pH och antal celler i vaginalslemhinnans ytskikt.

Effekterna av VagiVital på mest besvärande symtom är i samma nivå som östrogenpreparat, med den stora skillnaden att VagiVital är helt hormonfri. 
Forskning för förändring! 

Visste du att forskning på genitala delar har ökat sedan 2000-talet? Det är lovande. Men oroande är att endast 10% av den ökningen har skett på enbart kvinnor. Den kvinnliga underlivshälsan har länge varit underprioriterad. Men vi jobbar för förändring!

Vi arbetar för en mer jämställd forskning, där fokus på kvinnors hälsa också ska prioriteras. Håller du med? Stöd kvinnlig underlivsforskning och skriv under vår namninsamling här.

VagiVital arbetar för att skapa mer medel till kvinnlig underlivsforskning. Uppropet stöds av docent Aino Fianu Jonasson, Karolinska Institutet, samt professor Inger Sundström Poromaa, Akademiska sjukhuset och vi samarbetar med 1,6 miljonerklubben. Av VagiVitals försäljning går 1% av intäkterna till 1,6 miljonerklubbens viktiga arbete för kvinnors hälsa, genom deras 90-konto 123-900 15 20. Tillsammans ska vi lyfta frågan, belysa området och utjämna skillnaderna. Stöd oss i kampen för ett ökat fokus på kvinnlig underlivsforskning!