Tre snabba frågor med Terese

Välkommen till tre snabba frågor där ni möter Terese Torenfält, vår inspirerande COO på Peptonic Medical. Med sin omfattande erfarenhet och passion för kvinnohälsa delar Terese med sig av sin vardag fylld av innovation, utmaningar och den drivkraft som formar hennes arbete. Genom hennes ord får vi insikt i hur det är att leda i ett tillväxtbolag och vilken betydelse "Stay Pussytive" har för henne personligen och professionellt.

Lär känna Terese. Vid nästa tillfälle av tre snabba frågor träffar ni fler personer i vårt dynamiska team, som alla bidrar till vår gemensamma vision ❤️

Vad inspirerar dig i din roll som COO på Peptonic Medical? 

”Rollen som COO på Peptonic Medical är i sig väldigt inspirerande eftersom det är ett sådant varierat arbete, där ingen dag är den andra lik,” förklarar Terese med ett leende. "Det motiverar mig enormt att vara delaktig i utvecklingen av kliniskt bevisade produkter som genuint hjälper kvinnor med olika typer av intimbesvär. Våra baser, som finns i AktivGel och Vernivia, banar väg för en både unik och spännande produktutveckling framåt. Det är även spännande att vi som ett expansivt bolag redan har flera godkända patent i både USA och Europa, vilket understödjer den innovationshöjd som finns i vår produktportfölj. Det är även oerhört stimulerande att arbeta med att utveckla vår marknad i Norden samtidigt som vi expanderar vår verksamhet med internationella partners i Europa och USA. Till allt detta får jag vara en del av ett fantastiskt team med individer som inspirerar och utmanar mig och som jag får skratta tillsammans med. Det är otroligt viktigt när man är på en sådan här resa. Att vi tillsammans bygger en kultur där vi har tillit till varandra, vågar utmana och ha högt i tak, där vi kan stötta varandra under tyngre dagar och fira varandra när vi vinner och där vi även vågar drömma stort. Jag drivs och inspireras av att få vara med och bygga en kultur där vi bryr oss om varandra och skapar en långsiktigt hållbar arbetsmiljö trots höga ambitioner och snabbt tempo.” 

Vad är den största utmaningen med att arbeta i ett tillväxtbolag?

"Att vara del av ett tillväxtbolag är lite som att åka berg-och dalbana – det är intensivt, oförutsägbart, och smått beroendeframkallande," skrattar Terese. "Varje dag är fylld med nya utmaningar där man tvingas vara kreativ och hitta lösningar med begränsade resurser. Men det är också vad jag älskar – att man får vara med att bygga upp något, trampa upp nya stigar där det inte finns något facit från början och se tydliga resultat av det hårda arbete vi tillsammans lägger ner. Och något av det absolut finaste med sådana här resor är de band vi skapar till varandra, där vi blir som en liten familj och knyter vänskapsband för livet.”

 Vad betyder ”Stay Pussytive” för dig?

 ”Min passion för kvinnors rättigheter är en av mina hjärtefrågor. Jag har varit engagerad på flera sätt, både ideellt och i mina tidigare professionella roller, med målet att framför allt påverka framtiden i en positiv riktning för unga tjejer. För mig innebär 'Stay Pussytive' att vara modig, att våga gå först och utmana etablerade sanningar. Det innebär att våga ställa svåra frågor och ta de jobbiga samtalen. När alla säger att det inte går för att ”så har det alltid varit”, då gör vi det ändå. Att tala om förändring är en sak, men att faktiskt genomföra den är något helt annat. Det finns fortfarande så många tabu kring intimhälsa och många kvinnor tvekar att tala om sina erfarenheter. Vi behöver en större samhällsdebatt kring dessa utmaningar, bryta normer och hitta lösningar. 'Stay Pussytive' är mer än ett kraftfullt ord; det är en rörelse som stärker kvinnors hälsa och rättigheter. Jag är engagerad i att driva denna förändring, inte bara genom våra fantastiska produkter och starka varumärke utan genom att vi skapar ett community där vi tillsammans kan vara en stark förändringskraft.”