Sjögrens Syndrom: Vad är det och hur kan det lindras?

Med jämna mellanrum får vi in recensioner om VagiVital AktivGel från kvinnor som har fått hjälp med Sjögrens syndrom. Deras berättelser innehåller både smärta och lidande, men också hopp och lindring ❤️


VAD ÄR SJÖGRENS SYNDROM?

Sjögrens syndrom är en kronisk autoimmun sjukdom där kroppens immunsystem angriper sina egna fuktproducerande körtlar. Detta leder till torrhet i bland annat ögon, mun och underliv. Sjukdomen är uppkallad efter den svenske läkaren Henrik Sjögren som först beskrev den 1933.


SYMPTOM OCH DIAGNOS

De vanligaste symptomen på Sjögrens syndrom är:

🌸 Torrhet i ögonen (känsla av grus eller sand)

🌸 Torr mun (svårigheter att svälja eller tala)

🌸 Torrhet i underlivet (obehag vid samlag)

🌸 Trötthet

🌸 Ledvärk och muskelvärk

Diagnosen ställs ofta genom blodprov, som visar på specifika antikroppar, samt olika tester för att mäta fuktproduktionen i ögon och mun. 

ORSAKER OCH FORSKNING

Forskning på Sjögrens syndrom pågår ständigt för att bättre förstå sjukdomen och utveckla nya behandlingsmetoder. Enligt de senaste studierna kan genetiska faktorer spela en stor roll, men även miljöfaktorer och hormonella förändringar kan bidra till att utlösa sjukdomen.

En intressant studie publicerad i Journal of Autoimmunity pekar på en koppling mellan hormonella obalanser och uppkomsten av Sjögrens syndrom, vilket kan förklara varför sjukdomen ofta debuterar hos kvinnor i klimakteriet.

PERSONLIGA BERÄTTELSER

Vi har haft flera kunder som delat med sig av sina personliga upplevelser med Sjögrens syndrom och hur VagiVital AktivGel har hjälpt dem. En av våra kunder, Maria, berättar:

"Jag har kämpat med Sjögrens syndrom i flera år och en av de största utmaningarna har varit torrheten i underlivet. Det påverkade inte bara mitt sexliv, utan också min vardagliga komfort. När jag började använda AktivGel märkte jag en stor skillnad. Den återfuktande effekten gjorde att jag kände mig mycket mer bekväm och självsäker." 

Läs mer om VagiVital AktivGel och köp här!

FAKTA OM SJÖGRENS SYNDROM

🌸 Ungefär 90% av de drabbade är kvinnor.
🌸 Sjukdomen debuterar ofta mellan 40 och 60 års ålder.
🌸 Det finns ingen bot för Sjögrens syndrom, men symptomen kan hanteras med rätt behandling och livsstilsförändringar.

SLUTSATS

Genom att sprida kunskap om Sjögrens syndrom hoppas vi kunna hjälpa fler kvinnor att förstå och hantera denna kroniska sjukdom. Om du eller någon du känner lider av torrhet i underlivet till följd av Sjögrens syndrom, kan AktivGel vara en del av lösningen för att återfå komforten och självsäkerheten i vardagen. Kom ihåg att du inte är ensam och att det finns hjälp att få❤️

Läs fler berättelser eller lämna en egen recension här!

Har du egna erfarenheter av Sjögrens syndrom och hur AktivGel har hjälpt dig? Dela gärna med dig av din berättelse!

Tillsammans kan vi skapa en gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra ❤️

Ta hand om dig & Stay Pussytive ❤️

/Fanny Falkman Grinndal
Business Manager Nordics
Peptonic Medical AB
fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se


BLI EN AV DE FÖRSTA ATT FÅ VETA MER OM ACTIVE GLIDE

Till hösten kommer vi att lansera vårt eget glidmedel VagiVital ACTIVE GLIDE baserat på VagiVital AktivGel, känt för sina återfuktande egenskaper. Vårt nya glidmedel kommer att erbjuda samma fantastiska fuktighet som AktivGel, men med ännu mer gliiiid för en smidig och behaglig upplevelse 🙌
Fyll i din mejladress och få ett mejl när vårt glidmedel finns att köpa i vår shop. 

Bevaka lanseringen här!