Därför ska du aldrig använda tvål i underlivet

Att ta hand om sitt underliv är en viktig del av vår personliga hygien. Men att använda vanlig tvål där nere är en stor no-no! Även de "milda" intimtvålarna som marknadsförs som skonsamma är fortfarande tvålar och kan skapa problem. Här är varför du ska sluta använda tvål i underlivet och vad du kan göra i stället❤️

TVÅL RUBBAR DEN NATURLIGA BALANSEN
Underlivet har en naturligt sur miljö med ett pH-värde mellan 3,8 och 4,5, vilket skyddar mot skadliga bakterier och svampar. Vanlig tvål, även den "milda" varianten, är ofta alkalisk med ett pH-värde över 9. När du använder tvål i underlivet rubbar du den naturliga balansen och bjuder in oönskade gäster som kan orsaka irritation och infektioner.

FORSKNING VISAR PÅ PROBLEMEN
Forskning har visat att överdriven användning av tvål i underlivet kan öka risken för infektioner som bakteriell vaginos. Ju mer du tvättar med tvål, desto värre blir det – det blir som en ond cirkel. När bakteriefloran rubbas kan de goda bakterierna minska medan de dåliga tar över, vilket leder till symptom som illaluktande flytningar, klåda, sveda och svampinfektioner.

En studie publicerad i Journal of Obstetrics and Gynecology fann att kvinnor som regelbundet använde tvål i sitt underliv hade en signifikant högre förekomst av bakteriell vaginos. Kvinnor som använde tvål hade nästan dubbelt så hög risk att utveckla bakteriell vaginos jämfört med de som använde vatten eller milda, pH-balanserade produkter. Detta beror på att tvålens höga pH-värde stör den naturligt sura miljön i vaginan, vilket gör det lättare för skadliga bakterier att växa.

Denna obalans kan också leda till en ökad risk för andra vaginala infektioner och obehag. En annan studie från British Journal of Dermatology visade att användning av tvål och parfymerade produkter i underlivet kan leda till irritation och ökad känslighet, vilket i sin tur kan göra huden mer mottaglig för infektioner.
Genom att förstå dessa forskningsresultat blir det tydligt varför det är viktigt att undvika tvål i underlivet och i stället använda produkter som är speciellt utformade för att bibehålla den naturliga balansen❤️

DEN ONDA CIRKELN
Tvål är designad för att lösa upp fett och smuts, vilket är bra för händer och kropp
men inte för ditt känsliga underliv. Huden där nere är tunnare och mer känslig och tvål kan torka ut den, vilket leder till klåda och obehag. Torr hud är dessutom mer benägen att spricka, vilket ökar risken för infektioner. När du tvättar underlivet med tvål, tar du bort de naturliga oljorna och de goda bakterierna som skyddar mot infektioner. Detta kan leda till både illaluktande flytningar orsakad av bakteriell vaginos samt torrhet och irritation, vilket gör att du kanske känner ett behov av att tvätta ännu oftare. Denna överdrivna tvättning förvärrar bara problemet och skapar en ond cirkel av obehag och infektioner.

Om du redan lider av bakteriell vaginos har vi lösningen för dig 🙌 Vernivia Vaginal Mousse by VagiVital behandlar bakteriell vaginos inom 7 dagar och lindrar illaluktande flytningar redan efter 12 timmar. Det är ett effektivt sätt att bryta den onda cirkeln och återställa balansen i ditt underliv.

Köp Vernivia Vaginal Mousse by VagiVital här!

ETT BÄTTRE ALTERNATIV: V CLEANSER INTIMTVÄTT
I stället för tvål, prova vår VagiVital Moisturizing V Cleanser. Den är 100% tvålfri och är baserad på vår fantastiska återfuktande AktivGel. V Cleanser intimtvätt är inte en olja, men den kan rengöra både oljebaserade och vattenbaserade orenheter – något en vanlig olja inte klarar av. Den ger intensiv återfuktning och du behöver faktiskt inte ens skölja av allt i duschen, vilket gör den superpraktisk och skonsam.

Fyll på inför semestern och köp 3 V Cleanser och få 10% rabatt här!

VAGINAN RENGÖR SIG SJÄLV
Din kropp är fantastisk på att ta hand om sig själv och underlivet är faktiskt inget undantag. Vaginala flytningar hjälper till att hålla området rent och fritt från skadliga bakterier. Dessa naturliga utsöndringar innehåller en blandning av vätskor och celler som avlägsnar döda celler och oönskade bakterier, vilket bidrar till att upprätthålla en hälsosam miljö i vaginan. Dessutom innehåller vaginala flytningar laktobaciller, goda bakterier som producerar mjölksyra och hjälper till att upprätthålla ett lågt pH-värde, vilket gör det svårare för skadliga bakterier att trivas.

Det är därför viktigt att låta denna naturliga process ske utan att störa den med starka rengöringsmedel eller tvålar som kan rubba den känsliga balansen.
OM VAGINAN RENGÖR SIG SJÄLV, VARFÖR ANVÄNDA V CLEANSER INTIMTVÄTT?
Du kanske undrar: om vaginan har en fantastisk självrengörande förmåga, varför behöver jag då använda en intimtvätt som V Cleanser? Bra fråga! Här är varför V Cleanser är ett utmärkt komplement till din naturliga hygien:

🌸 Extra hjälp vid daglig hygien
Även om vaginan kan rengöra sig själv, kan området runt om behöva lite extra hjälp. **VagiVital Moisturizing V Cleanser** är designad för att vara mild nog för att användas på det känsliga området runt vulvan, utan att störa den naturliga balansen.

🌸 100% tvålfri och superåterfuktande
V Cleanser är 100% tvålfri och baserad på vår fantastiska AktivGel, som ger intensiv återfuktning. Till skillnad från vanliga oljor kan den rengöra både oljebaserade och vattenbaserade orenheter, vilket gör den effektiv och skonsam. En av de bästa egenskaperna hos V Cleanser intimtvätt är att du inte ens behöver skölja av allt i duschen, så pass mild och återfuktande är den.

🌸 Perfekt för känslig hud
V Cleanser är utvecklad för att vara skonsam mot den känsliga huden i underlivet. Den torkar inte ut eller irriterar, vilket är perfekt för dig som har känslig hud eller är benägen att få irritationer.

🌸 Ge din vulva det bästa
Väldigt många kvinnor använder sig av intimtvätt och kommer fortsätta göra det. Då ska de ge sin vulva det bästa – nämligen VagiVital Moisturizing V Cleanser intimtvätt ❤️

SLUTSATS
Så, sluta med tvålen i underlivet! Dina vaginala flytningar hjälper dig att hålla rent och när du väljer en intimtvätt var noga med ditt val och undvik tvål. Din vulva är fantastisk – precis som du ❤️

Ta hand om dig & Stay Pussytive❤️
/VagiVital teamet